Ads 468x60px

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



Ενάντια στο ρατσισμό, τις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον κοινωνικό αποκλεισμό


ΤΙ:  Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα Ζωντανά Βιβλία (με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα) ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.

ΠΟΥ:  76ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Κυκλώπων 6, στα Πετράλωνα (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα, έξοδος προς Άνω Πετράλωνα)

ΠΟΤΕ:  Κυριακή 30 Μαρτίου, τα Ζωντανά Βιβλία θα είναι εκεί από ώρα 12:00 – 17:00, διαθέσιμα για να περάσετε κάποια στιγμή και να τα διαβάσετε.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ:  Να επιστρέψετε το Ζωντανό Βιβλίο στην ίδια πνευματική και φυσική κατάσταση που το δανειστήκατε. Δεν επιτρέπεται να προκαλέσετε ζημιά σε ένα Ζωντανό Βιβλίο, να του τσαλακώσετε τις σελίδες ή να θίξετε την αξιοπρέπειά του/της με οποιονδήποτε τρόπο.

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;   Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό ενηλίκων (εκπαιδευτικούς, γονείς, κατοίκους…)
Ωστόσο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, θα παρουσιαστεί από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα η διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Ο Ήλιος και ο ποντικός» βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι.
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Τα 76ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, η Ένωση Γονέων της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, ο Σχολικός Σύμβουλος της 10ης περιφέρειας και (φυσικά) η Ζωντανή Βιβλιοθήκη.


ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: 

ΑΦΗΓΟΥΜΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ

Το παιδί μου είναι «κολλημένο» στον υπολογιστή.
Τι μπορώ να κάνω;

Η  κ. Σωτηρία Τσιότρα , στέλεχος του ΚΕΘΕΑ με πολύχρονη εμπειρία στην πρόληψη και γόνιμη συνεργασία με τα σχολεία, κατά τα 3 τελευταία χρόνια ασχολείται με τη θεραπεία νέων εξαρτημένων από τον υπολογιστή και το Διαδίκτυο.
Βλέπει καθημερινά αγόρια και κορίτσια στην προεφηβική και εφηβική ηλικία που προσέρχονται στο ΚΕΘΕΑ μαζί με τους γονείς τους για να ζητήσουν βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν: δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τον υπολογιστή τους, από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το ίντερνετ  και το facebook.
Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι τόσο μεγάλες που το ΚΕΘΕΑ έχει πλέον δημιουργήσει ειδική μονάδα αντιμετώπισης  αυτής της νέας μορφής εξάρτησης, που προστέθηκε στα άλλα είδη εξαρτήσεων:   ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Η κ. Σωτηρία Τσιότρα θα δώσει μια διάλεξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς και θα συζητήσει 
 μαζί τους γύρω από το θέμα:
 ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ

 
 

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου ώρα 6.00΄- 8.00΄ μμ,

81ο - 82ο Δημ. Σχολεία Αθηνών,       
Σκαμβωνιδών 46, στα Κάτω Πετράλωνα.



Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η συμμετοχή στον περίπατο με τους προσκόπους στο Φιλλοπάππου ήταν πολύ μεγάλη! Περάσαμε όμορφα μικροί και μεγάλοι και σχεδιάζουμε να το επαναλάβουμε! 



Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
76ου & 138ου ΔΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αγαπητοί μας γονείς και μαθητές

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας, στα πλαίσια των πολιτιστικών μας δράσεων, διοργανώνουν έναν ευχάριστο κυριακάτικο περίπατο παρέα με τους Προσκόπους.
Ο προσκοπισμός συμπληρωνει  την οικογένεια και το σχολείο. Αναπτύσσει την αυτογνωσία, αφυπνύει τη χαρά της εξερευνησης και της ανακάλυψης, καθώς και τη θέληση για μάθηση.
Μέσα απο τη διασκέδαση , πετυχαίνει το σκοπό του να βοηθάει τους νέους να αναπτυχθούν σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά και ηθικά.
Θα συνοδεύσουμε τα παιδιά μας και θα απολαύσουμε συντροφιά τον καφέ ή το τσάι μας.
Σας περιμένουμε να περάσουμε παρέα ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ: “ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/3/2014

11.00 πμ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

11.15 πμ. ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ.ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ 4-5 ΣΗΜΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

13.00 ΦΑΓΗΤΟ ( κολατσιό και νερό απο το σπίτι)
ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΗΣΥΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΣΑΙ Ή ΚΑΦΕ.

13.30 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
14.00 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ραντεβού την Κυριακή      

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



  Με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας (8 Μαρτίου), οι κυρίες των Συλλόγων του Σχολείου ,
 σας προσκαλούν την 
Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 10:30 το βράδυ

στο μουσικό μεζεδοπωλείο "ΑΣΠΡΟ ΠΙΑΤΟ " 
Ελευθερίου Βενιζέλου 42 ,ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

για να γιορτάσουμε, να τσιμπήσουμε, να πιούμε, να κουβεντιάσουμε,
 να χορέψουμε και να ξεσκάσουμε γενικώς.
Τιμή για κάθε άτομο 20 ευρώ.

Παρακαλώ ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας 
μέχρι την Πέμπτη το πρωί 
στις παρακάτω ηλ. διευθύνσεις:

evik16@yahoo.gr (Εύη Κωστοπούλου)
minasjenny@yahoo.gr (Τσαγρή Τζένη)

ή προφορικά το πρωί της Παρασκευής με την προσέλευση των παιδιών στο σχολείο
στις παραπάνω κυρίες, που είχαν την ευγενική πρωτοβουλία για την διοργάνωση της γιορτής


Με εκτίμηση 

Από τους Σύλλογους Γονεών & Κηδεμόνων