Ads 468x60px

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.ΠΑΠΑΧΕΛΑ


Κατατέθηκε στο γραφείο της αντιδημάρχου και έλαβε Αριθμό Πρωτοκόλλου 408 - 13.3.2012
Α. Aσφάλεια κτηριακής υποδομής & 
Β. Κοινωνικό πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών


Αξιότιμη κ. Παπαχελά,

Α.
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως αναφέρεται στην από 15.4.2011 Τεχνική Έκθεση Αυτοψίας που διενήργησαν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων αναφέρονται μια σειρά προβλημάτων, ορισμένων εκ των οποίων η επίλυση καθίσταται επείγουσα.

Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε το παράδειγμα θραύσης υαλοπινάκων, λόγω ελλατωματικής κατασκευής, και πτώσης τους στο προαύλιο κατά την ώρα που αυλίζονταν οι μαθητές θέτοντας την ασφάλειά τους σε σοβαρό κίνδυνο. Η αυτοψία που διενεργήθη συνιστά την άμεση τοποθέτηση μεμβρανών ασφαλείας για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων.

Σας ενημερώνουμε ότι η διεύθυνση των σχολείων μας έχει επισημάνει κατ
ʼ επανάληψη τα συγκεκριμένα προβλήματα και την κρισιμότητά τους καταθέτοντας ή κοινοποιώντας προς την ΔΕΠ και την Δημοτική Αρχή τα εξερχόμετα έγγραφα ΑΠ50-4.4.2011, ΑΠ107-10.10.2011, ΑΠ162-5.12.2011 τα οποία σας καταθέσαμε προσωπικά ιδιοχείρως και στις 12.3.2012.

Οποιαδήποτε κωλυσιεργία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και καθιστά τους εμπλεκόμενους αρμόδιους συνυπεύθυνους για αυτή την έκθεση των μαθητών σε κίνδυνο.

Β.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί στα σχολεία μας από τους εκπαιδευτικούς και γονείς ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα το οποίο αφορά στον υποσιτισμό μαθητών που παραμένουν στο ολοήμερο πρόβλημα, λόγω οικογενειακής οικονομικής αδυναμίας.
Συγκεκριμένα, για τα σχολεία μας, αναφερόμαστε σε 20 μαθητές οι οποίοι παραμένουν νηστικοί βιώνοντας καθεστώς που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους και αναιρεί την αξιοπρέπειά τους.

Γνωρίζοντας για την σχετική μέριμνα που έχει προβλεφθεί προς τον Παιδικό Σταθμό της οδού Κυκλώπων σας ζητούμε να ενταχθούν σε αυτόν τον προγραμματισμό και τα σχολεία μας με την παροχή 20 μερίδων ατομικής σίτισης.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και για τα δύο αυτά ζητήματα.

Με εκτίμηση,
Oι πρόεδροι των συλλόγων

ΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                           ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ