Ads 468x60px

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

 Έως 31 Μαϊου συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχη στις εισαγωγικες εξετάσεις για την Α΄ τάξη Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθήνας για το σχολικό έτος 2022-2023


Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Ελλάδας είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης με διευρυμένο πρόγραμμα και με έμφαση στις Καλές Τέχνες.

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις:
α) Εικαστικών Τεχνών
β) Θεάτρου- Κινηματογράφου
γ) Χορού
και εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α ́ τάξη του Γυμνασίου.

Σκοπός των καλλιτεχνικών σχολείων είναι η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Καλές Τέχνες καθώς και η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους. Οι μαθητές εμβαθύνουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν: Θεάτρου - Κινηματογράφου, Χορού (Κλασικού και Σύγχρονου) και Εικαστικών Καλών Τεχνών.

Πληροφορίες για τις αιτήσεις και τη διαδικασία των εξετάσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών - http://gym-kall-athin.att.sch.gr/?p=1597

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μέσω e-mail (mail@gym-kall-athin.att.sch.gr) ή στο 210 6453736.