Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

SUMMER CAMPS - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΝΔΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com



21/2/2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΝΔΑ



Την Παρασκευή, 16/2/2024 έγινε συνάντηση στον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) με την Πρόεδρο του Οργανισμού με θέμα την επιστολή που είχαμε στείλει Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η Ενωση Γονέων του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος προς την δημοτική αρχή, για την καλοκαιρινή απασχόληση (summer camps) του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων (76ο, 73ο, 72ο Δημοτικά, 47ο νηπιαγωγείο, προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου του 50ού νηπιαγωγείου Αθήνας), και της Ενωσης Γονέων 3ης ΔΚΑ τονίσαμε την ανάγκη να οργανωθούν summer camps για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προνηπίων και νηπίων, που εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση, χωρίς κόστος για τις οικογένειές μας. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι, να αξιοποιηθούν νέοι χώροι (σχολεία, ΚΔΑΠ, Τεχνόπολη) και να προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των γονέων περιγράψαμε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στο summer camp του ΟΠΑΝΔΑ στο Ρουφ: Τις ελάχιστες αιτήσεις που γίνονται δεκτές και τις θέσεις που έχουν κλείσει πέντε λεπτά μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, τις αθλητικές δραστηριότητες που συχνά ακυρώνονται λόγω αντίξοων συνθηκών και ζέστης κά.

Εξηγήσαμε αναλυτικά, πως για την απασχόληση των παιδιών μας τους καλοκαιρινούς μήνες αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε το λιγότερο 80-100 ευρώ / βδομάδα για ένα παιδί και για αυτό το λόγο οι γονείς είμαστε ανάστατοι και νιώθουμε ότι «δεν πάει άλλο».

Είπαμε ότι αποτελεί πρόκληση στην Τεχνόπολη να οργανώνεται summer camp με επιχειρηματικά κριτήρια και 140 ευρώ / βδομάδα για ένα παιδί!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ΟΠΑΝΔΑ, το summer camp στο Ρουφ - όπως και αυτά στις εγκαταστάσεις του Γουδή και της Γκράβας - διαρκεί το μέγιστο 3 περιόδους, δηλαδή 15 εργάσιμες μέρες.

Στο Ρουφ δεκτά γίνονται περίπου 220 - 230 παιδιά 6 - 12 ετών.

Για τα τρια summer camps (Ρουφ, Γκράβα, Γουδή) απασχολούνται συνολικά 20 εργαζόμενοι (γυμναστές, προπονητές κλπ). Φέτος ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Αναφορικά με τα αιτήματά μας ο ΟΠΑΝΔΑ απάντησε ότι θα εξετάσει:

-- Τι δυνατότητες υπάρχουν να γίνουν δεκτά κάποια προνήπια και νήπια.

-- Το ενδεχόμενο να λειτουργήσει για καλοκαιρινή απασχόληση το ΚΔΑΠ της οδού Αθηνοδώρου στα Κάτω Πετράλωνα.

-- Τη δυνατότητα να μπει κλιματισμός στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ.

-- Τέλος υπήρξε δέσμευση να επανέλθει το σάντουιτς που δινόταν στα παιδιά στο Ρουφ και το οποίο πέρυσι είχε κοπεί.

Σχετικά με τη χρήση των σχολείων για τη λειτουργία summer camps, ώστε να επαρκούν οι θέσεις για όλα τα παιδιά, μάς παρέπεμψαν στην αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου Παιδείας, με τον οποίο και κλείστηκε συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας!

το Δ.Σ.