Ads 468x60px

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 


Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, TK 104 32

www.asgme.gr gt.asgme@gmail.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η μόρφωση, η παιδαγωγική διαδικασία, η κοινωνικοποίηση και η ζωή των παιδιών μας δεν μπορούν να μπαίνουν συνεχώς στο ζύγι κόστος όφελος.


Αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών, η Κυβέρνηση φέρνει ουσιαστικά τηλεκπαίδευση για τα απομακρυσμένα σχολεία.

Αντί για έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενισχυτική διδασκαλία μέσα από την δια ζώσης παιδαγωγική επαφή εκπαιδευτικού- μαθητή, η Κυβέρνηση φέρνει ψηφιακά φροντιστήρια.

Αντί για ολοκληρωμένη μόρφωση, η Κυβέρνηση μέσα από τις εξετάσεις Pisa ανοίγει το δρόμο για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. 

Κόστος-όφελος ακόμα και στα σχολικά γεύματα αφού δεν καλύπτονται όλα τα σχολεία της χώρας και πλέον σε πολλές περιπτώσεις είναι αμφίβολη και η ποιότητα τους, με τελευταίο περιστατικό την τροφική δηλητηρίαση αρκετών μαθητών στη Λαμία. 


Φτάνει πια!!!

Με τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών δεν παίζουμε. 

Μαζικά, οργανωμένα και διεκδικητικά μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες και την ΑΣΓΜΕ, βάζουμε φρένο σε ότι υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας.


Διεκδικούμε το αυτονόητο, αυτό που τα παιδιά μας χρειάζονται:  δασκάλους και καθηγητές από το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη σε κάθε σχολείο της χώρας και πρέπει άμεσα με ευθύνη της Κυβέρνησης να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με όλο το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό.



Μάης 2024