Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αθήνα, 22 Μαΐου 2014
 
Σας στέλνουμε ανακοίνωση μας που αναφέρεται σε συγχωνεύσεις σχολείων προς ενημέρωση σας.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ο δήμος Αθηναίων με έκπληξη διαπιστώνει ότι οι σκόπιμες διοχετεύσεις στον Τύπο περί συγχωνεύσεων σχολείων συνεχίζονται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Παιδείας, προβλέπει τη συγχώνευση μιας σειράς σχολείων που διοικητικά ανήκουν στο δήμο Αθηναίων.
Σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ.15 του Ν.3966/2011, πριν από οποιαδήποτε απόφαση συγχώνευσης σχολείων, απαιτείται η προηγούμενη γνωμοδότηση του αντίστοιχου Δημοτικού Συμβουλίου. Για τις αναφερόμενες, στο σχέδιο απόφασης, συγχωνεύσεις σχολείων δεν έχει ζητηθεί, όπως ο νόμος προβλέπει ρητά, γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε απόφαση συγχώνευσης χωρίς την τήρηση των εκ του νόμου προβλεπομένων πάσχει από άποψη νομιμότητας.
Ο δήμος Αθηναίων επανέρχεται στο ζήτημα για δεύτερη φορά εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του σε οποιαδήποτε ενέργεια που ουσιαστικά παραγνωρίζει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά στην πράξη καταργεί τον θεσμό και το ρόλο της. Αποφάσεις που λαμβάνονται με τέτοιες διαδικασίες υποτιμούν το θεσμικό μας ρόλο και για τούτο εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.
Ζητάμε από τον υπουργό Παιδείας να σταματήσει οποιοδήποτε σχέδιο συγχώνευσης σχολείων, χωρίς την προηγούμενη τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβουλίων, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το θεσμικό μας ρόλο με οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο.