Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Χαιρετισμός Συλλόγου στην Εκδήλωση Μνήμης προς τιμή του πρώην Δ/ντη του σχολείου μας, Χρ. Μαιστρέλλη


Εκδήλωση Μνήμης προς τιμή του Χριστόφα Μαϊστρέλλη

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 76ου ΔΣΑ θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραβρεθούμε και να χαιρετήσουμε την εκδήλωση μνήμης προς τιμή του Χριστόφα Μαϊστρέλλη, αν και οι περισσότεροι γονείς δεν προλάβαμε ως Δ/ντη Μαϊστρέλλη επειδή όταν ξεκίνησαν τα παιδιά μας το Δημοτικό εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει.
Η προσπάθειά του, μαζί με αυτήν της συζύγου του να δημιουργήσουν, να στηρίξουν και να αναπτύξουν ένα πρότυπο σχολείο, είναι πολύ σημαντική. Το μεράκι, η εργασία, η γνώση την οποία κατέθεσαν και τα προγράμματα που υλοποίησαν, καθώς και η ένταξη του σχολείου στο αναμορφωμένο πρόγραμμα αποτελούν ως σήμερα μεγάλη και σημαντική κληρονομιά για όλη την σχολική κοινότητα του 76ου.  Ένα ευχαριστώ από τους γονείς προς έναν άξιο δάσκαλο, που έδωσε τόσα πολλά για τα παιδιά, αλλά και που θα πρέπει να  αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα για τους συναδέλφους του, έναν άνθρωπο που έδωσε στη λέξη δάσκαλος το νόημα που πραγματικά πρέπει να έχει, απεγκλωβισμένη από την διεκπεραιωτική προσκόλληση σε τυπικά αναλυτικά προγράμματα ,  είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως  εκπρόσωποι των γονιών σήμερα.
Ένας μικρός φόρος τιμής, σε έναν άνθρωπο που τίμησε την εκπαίδευση στο σύνολό της και από όλες τις θέσεις από τις οποίες την υπηρέτησε τόσο ως δάσκαλος και ως διευθυντής όσο και ως συνδικαλιστής. Βαθύς γνώστης της Ιστορίας και άνθρωπος με ανησυχίες και πλατιά κοινωνική δράση κι ευαισθησία, αναβάθμισε την εκπαιδευτική διαδικασία σε μια πολυεπίπεδη σύνθεση και έγραψε θετικά στις ψυχές των παιδιών. Σε μερικά από αυτά ίσως και να άλλαξε την πορεία τους... Η δουλειά ενός δασκάλου δίνει καρπούς μέσα στην πορεία του χρόνου. Την επιτελεστικότητά της στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και ίσως ακόμα και της ταυτότητα τους τη γνωρίζουν μονάχα εκείνοι που τη δέχτηκαν.
            Ευχαριστούμε τον Χριστόφα Μαϊστρέλλη για την κληρονομιά που μας άφησε.