Ads 468x60px

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στα πλαίσια των δράσεων που οργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας Σχολής γονέων με την συμβολή του Κέντρου Πρόληψης Αθηνά Προναία της 3ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη προσφορά της κας Κατερίνας Χρυσανθοπούλου, Κοινωνιολόγου, MSc και της κας Νάντιας Δήμα, Ψυχοπαιδαγωγού, MSc.

Προκειμένου να προχωρήσει το εν λόγω εγχείρημα, σας παρακαλούμε όσες και όσοι ενδιαφέρεστε να απαντήσετε στο mail του συλλόγου μας goneis.petralonon@gmail.com εντός της εβδομάδας. Η ομάδα που θα δημιουργηθεί να είναι κλειστή, κάτι που προϋποθέτει την δέσμευση των μελών της για όλη τη διάρκεια των συναντήσεων, καθώς επίσης και αποκλείει την είσοδο νέων μελών μετά τη δημιουργία της. Πρόκειται για 5 δίωρες συναντήσεις, με θέμα «Ενδυναμώνω τον εαυτό μου, ενδυναμώνω το γονεϊκό μου  ρόλο»  και  θα γίνονται μια φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 στο χώρο του σχολείου μας.

Ως μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζονται τα 15 άτομα, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον, ο Σύλλογος πάντα σε συνεργασία με τον παραπάνω φορέα και της ειδικούς του, προτίθεται να οργανώσει ανοιχτές μηνιαίες συναντήσεις-συζητήσεις με θέματα όπως:

Επικοινωνία στην οικογένεια

Επικοινωνία και όρια

Εφηβεία – ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη

Εφηβεία και χρήση ουσιών

Εφηβεία και εξάρτηση από το διαδίκτυο

Αυτοεκτίμηση

Ζήλια ανάμεσα στα αδέρφια

Διαφορετικότητα – ρατσισμός

Βία – επιθετικότητα - παραμέληση

Σχολικός εκφοβισμός

Το διαζύγιο

Ο ρόλος του πατέρα

Σεξουαλική παρενόχληση

Και αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια Παρασκευή του μήνα στις 18.00 στο θεατράκι του σχολείου μας και θα είναι ανοιχτές για όλες κι όλους.

Ο Σύλλογος μας νιώθοντας τη διαχρονική ανάγκη των γονέων για στήριξη στο επίπονο, αλλά συνάμα μοναδικό και ύψιστο έργο τους, κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, ειδικά σε μια περίοδο όπου μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια και πολλά σοκαριστικά γεγονότα που μας θέλουν σε εγρήγορση, καθιστώντας την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των γονέων επιτακτική. Ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σας σε αυτές τις δραστηριότητες.

 

Δηλώσεις συμμετοχής/εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις κλειστές συναντήσεις στο:

goneis.petralonon@gmail.com


Με εκτίμηση

Το ΔΣ