Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2024 - 2025

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνει και φέτος Σαββατιάτικες Δραστηριότητες στο σχολείο μας, με στόχο την δημιουργική απασχόληση, την προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και την ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.


Ξεκινάμε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου με ένα μάθημα γνωριμίας 11 π.μ. – 13.00!


Δηλώνετε συμμετοχή στα παρακάτω e-mail γράφοντας:


Ονοματεπώνυμο Γονέα / Κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο


Ονοματεπώνυμο Μαθητή/ Μαθήτριας και τμήμα



  • Για ΘΕΑΤΡΟ 1 (μαθητές Α’ Β’ Γ’ ΤΑΞΗΣ) – 10 π.μ. - 11 π.μ.

  • Για ΘΕΑΤΡΟ 2 (μαθητές Γ' Δ’ Ε’ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ) – 12 π.μ. - 1 μ.

  • Για ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ 1 (Α' Β' Γ' ΤΑΞΗ) – 12 μ. - 1 μ.μ.

  • Για ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ 2 (Γ' Δ' Ε' ΣΤ' ΤΑΞΗ) – 11 π.μ. - 12 μ.


Ελένη Μαϊλη elmaili21@gmail.com (τηλ. 6973310710)



  • Για ΣΚΑΚΙ 10 π.μ. – 11 π.μ.


Δέσποινα Αγαθαγγέλου, desagath@hotmail.com (τηλ. 6936159318)



  • Για χορό ΧΙΠ ΧΟΠ 11 π.μ. – 12 μ.

  • Για ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ 12 μ. - 1 μ.μ.


Κατερίνα Ωραιοπούλου k.oraiopoulou@gmail.com (τηλ. 6974117574)






  • Για ΜΠΑΣΚΕΤ 1 (μαθητές Α’ Β’ Γ’ ΤΑΞΗΣ) 11 π.μ. – 12 μ

  • Για ΜΠΑΣΚΕΤ 2 (μαθητές Δ’ Ε’ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ) 10 π.μ. – 11 π.μ.


Αγγελος Ζαγκότσης, angeloszag@hotmail.com, 6972009433


Για εγγραφή και συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα ΜΠΑΣΚΕΤ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η προσκόμιση πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο ή παιδίατρο.



  • Για ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 1 (μαθητές Α’ Β’ Γ' ΤΑΞΗΣ) – 10 π.μ. - 11:10 π.μ.

  • Για ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 2 (μαθητές Δ’ Ε’ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ) – 11.20 π.μ. – 12.30 μ.μ.


Κώστας Αγριγιάννης, kagrigiannis@gmail.com (τηλ. 6977193410)


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εγγραφές μπορούν να γίνουν και από κοντά το Σάββατο 28/9/2024 αλλά και τα επόμενα Σάββατα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.


Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Το Δ.Σ.





Καλωσόρισμα

 

Αγαπητοί Γονείς/ Κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α' και Β΄ τάξης,


Σας καλούμε την Κυριακή 22/9 στις 6 το απόγευμα στο σχολείο μας, να σας γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για τη δράση του Συλλόγου μας, να ακούσουμε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας. Η συμμετοχή σας στις δράσεις του Συλλόγου Γονέων είναι ιδιαίτερα σημαντική από τα πρώτα βήματα των παιδιών σας στη σχολική ζωή.


Παράλληλα θα προβληθεί παιδική ταινία για τους μικρούς μας μαθητές στο θεατράκι του σχολείου.


Με φιλικούς Χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας», η Ένωση Γονέων της 3ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 73ου, 76ου και 137ου Δημοτικών Σχολείων μαζί με συναδέλφισσες/συναδέλφους εκπαιδευτικούς και Γονείς, πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στην Διεύθυνση Π.Ε. Α’ Αθήνας και συναντηθήκαμε με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Παρόλο που είχαμε ενημερώσει για την παρουσία μας στη Διεύθυνση και είχαμε εκφράσει την επιθυμία να τη συναντήσουμε, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης μας παρέπεμψε στην Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης. Δε το δεχτήκαμε και διακόψαμε το ΠΥΣΠΕ που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα. 

Όλοι μαζί απαιτήσαμε  να μας ακούσει και να πάρει πίσω όλες τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα Σχολεία μας και την απόφαση της ανάκλησης λειτουργίας του 2ου Τμήματος Ένταξης στο 76ο Δημοτικό Σχολείο. Επίσης, θέσαμε το ζήτημα των μειωμένων προσλήψεων αναπληρωτ(ρι)ών συναδέλφων/-ισσών στην Παράλληλη Στήριξη.

Για ακόμη μια φορά η Διευθύντρια Εκπαίδευσης δήλωσε την τυφλή υπακοή της στην κυβερνητική πολιτική και στις εντολές του υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, που με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή καλεί να δηλώσουν εγγράφως οι Διευθύνσεις πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε  από την συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους! Δήλωσε πως τίποτα δε θα γίνει και δε θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια αν δεν πάρει εντολή από το υπουργείο! 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η Διευθύντριας Εκπαίδευσης δείχνει όλο και πιο φανερά ότι είναι στην απέναντι πλευρά από τις/τους εκπαιδευτικούς και έχει αφοσιωθεί στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου! Προσπαθούσε να μας πείσει πως κάθε ενέργειά της είναι σύννομη και άρα σωστή! Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιοδήποτε από τα απολύτως δικαιολογημένα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονιών. Για την Διευθύντρια Εκπαίδευσης οι μαθήτριες, οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί είμαστε απλοί αριθμοί. Αδιαφόρησε και για τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητριών και των μαθητών μας αλλά και για το γεγονός ότι με τις επιλογές τις δικές της, της Περιφέρειας και του Υπουργείου τα σχολεία αδυνατούν να δουλέψουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δικαιολόγησε ακόμη και τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων συναδέλφων/-ισσών Παράλληλης Στήριξης επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι η ίδια είναι εντολοδόχος και διοικητικό παράρτημα του Υπουργείου Παιδείας! Είναι εξοργιστικό ότι όχι μόνο δεν είχε διαβάσει τις ιατρικές εκθέσεις και τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ από τα τμήματα που συγχώνευσε και που είχαν  σταλεί στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, αλλά ακόμη και όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ανάκλησης των συμπτύξεων! 

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με ψήφισμά του καλεί να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις των τμημάτων. 

Η ιστορία προχωρά από αυτούς που αντιστέκονται! Οι εκπαιδευτικοί μάχονται για την μόρφωση των παιδιών όλου του κόσμου! Κάθε φορά που μας απαντούν πως τίποτα δε μπορεί να γίνει, εμείς θα γινόμαστε όλο και περισσότερες/-οι! Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολύμορφες δράσεις μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας!

Ψηλά το κεφάλι! Προχωράμε!

Δυναμικά και αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!



Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !

 Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εύχεται σε όλους μας, μαθητές, δασκάλους και γονείς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά !




Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Κινδυνεύει να καταργηθεί το ένα από τα δυο Τμήματα Ένταξης του σχολείου μας!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com



Τρίτη, 10/9/2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κινδυνεύει να καταργηθεί το ένα από τα δυο Τμήματα Ένταξης του σχολείου μας!

Ολοι αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (Χίου 16-18, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο) να διαμαρτυρηθούμε, να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας και τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στην αξιοπρέπεια!

Η κατάργησή του θα σημαίνει, ότι τα τουλάχιστον 24 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στα δυο Τμήματα Ενταξης και λαμβάνουν σημαντική βοήθεια, θα μειωθούν στα μισά!

Με εγκυκλίους που πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, προχωρούν σε βίαιη δημιουργία τμημάτων 25 μαθητών/τριών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, σε 27άρια τμήματα σε γυμνάσια, λύκεια. Τμήματα συγχωνεύονται, ενώ ακυρώνεται η διχοτόμηση πολυπληθών τμημάτων, και μάλιστα με υποχρεωτικές και αντιπαιδαγωγικές οδηγίες για μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία.

Η κατάργηση του τμήματος Ένταξης του σχολείου μας είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική, γίνεται για να μειωθούν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και να περικοπούν οι δαπάνες Παιδείας. Αν πραγματοποιηθεί, θα έχει αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες για όλα τα τμήματα, για όλους τους μαθητές.

Πέρσι είχε νομοθετηθεί η μείωση των ωρών παράλληλης στήριξης, με αποτέλεσμα 2 και 3 παιδιά να μοιράζονται έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης.

Ολοι αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (Χίου 16-18, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο).

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Δεν θα περάσει!



Το Δ.Σ.