Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας», η Ένωση Γονέων της 3ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 73ου, 76ου και 137ου Δημοτικών Σχολείων μαζί με συναδέλφισσες/συναδέλφους εκπαιδευτικούς και Γονείς, πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στην Διεύθυνση Π.Ε. Α’ Αθήνας και συναντηθήκαμε με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Παρόλο που είχαμε ενημερώσει για την παρουσία μας στη Διεύθυνση και είχαμε εκφράσει την επιθυμία να τη συναντήσουμε, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης μας παρέπεμψε στην Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης. Δε το δεχτήκαμε και διακόψαμε το ΠΥΣΠΕ που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα. 

Όλοι μαζί απαιτήσαμε  να μας ακούσει και να πάρει πίσω όλες τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα Σχολεία μας και την απόφαση της ανάκλησης λειτουργίας του 2ου Τμήματος Ένταξης στο 76ο Δημοτικό Σχολείο. Επίσης, θέσαμε το ζήτημα των μειωμένων προσλήψεων αναπληρωτ(ρι)ών συναδέλφων/-ισσών στην Παράλληλη Στήριξη.

Για ακόμη μια φορά η Διευθύντρια Εκπαίδευσης δήλωσε την τυφλή υπακοή της στην κυβερνητική πολιτική και στις εντολές του υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, που με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή καλεί να δηλώσουν εγγράφως οι Διευθύνσεις πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε  από την συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους! Δήλωσε πως τίποτα δε θα γίνει και δε θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια αν δεν πάρει εντολή από το υπουργείο! 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η Διευθύντριας Εκπαίδευσης δείχνει όλο και πιο φανερά ότι είναι στην απέναντι πλευρά από τις/τους εκπαιδευτικούς και έχει αφοσιωθεί στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου! Προσπαθούσε να μας πείσει πως κάθε ενέργειά της είναι σύννομη και άρα σωστή! Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιοδήποτε από τα απολύτως δικαιολογημένα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονιών. Για την Διευθύντρια Εκπαίδευσης οι μαθήτριες, οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί είμαστε απλοί αριθμοί. Αδιαφόρησε και για τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητριών και των μαθητών μας αλλά και για το γεγονός ότι με τις επιλογές τις δικές της, της Περιφέρειας και του Υπουργείου τα σχολεία αδυνατούν να δουλέψουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δικαιολόγησε ακόμη και τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων συναδέλφων/-ισσών Παράλληλης Στήριξης επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι η ίδια είναι εντολοδόχος και διοικητικό παράρτημα του Υπουργείου Παιδείας! Είναι εξοργιστικό ότι όχι μόνο δεν είχε διαβάσει τις ιατρικές εκθέσεις και τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ από τα τμήματα που συγχώνευσε και που είχαν  σταλεί στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, αλλά ακόμη και όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ανάκλησης των συμπτύξεων! 

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με ψήφισμά του καλεί να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις των τμημάτων. 

Η ιστορία προχωρά από αυτούς που αντιστέκονται! Οι εκπαιδευτικοί μάχονται για την μόρφωση των παιδιών όλου του κόσμου! Κάθε φορά που μας απαντούν πως τίποτα δε μπορεί να γίνει, εμείς θα γινόμαστε όλο και περισσότερες/-οι! Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολύμορφες δράσεις μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας!

Ψηλά το κεφάλι! Προχωράμε!

Δυναμικά και αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!