Ads 468x60px

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Κινδυνεύει να καταργηθεί το ένα από τα δυο Τμήματα Ένταξης του σχολείου μας!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com



Τρίτη, 10/9/2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κινδυνεύει να καταργηθεί το ένα από τα δυο Τμήματα Ένταξης του σχολείου μας!

Ολοι αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (Χίου 16-18, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο) να διαμαρτυρηθούμε, να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας και τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στην αξιοπρέπεια!

Η κατάργησή του θα σημαίνει, ότι τα τουλάχιστον 24 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στα δυο Τμήματα Ενταξης και λαμβάνουν σημαντική βοήθεια, θα μειωθούν στα μισά!

Με εγκυκλίους που πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, προχωρούν σε βίαιη δημιουργία τμημάτων 25 μαθητών/τριών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, σε 27άρια τμήματα σε γυμνάσια, λύκεια. Τμήματα συγχωνεύονται, ενώ ακυρώνεται η διχοτόμηση πολυπληθών τμημάτων, και μάλιστα με υποχρεωτικές και αντιπαιδαγωγικές οδηγίες για μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία.

Η κατάργηση του τμήματος Ένταξης του σχολείου μας είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική, γίνεται για να μειωθούν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και να περικοπούν οι δαπάνες Παιδείας. Αν πραγματοποιηθεί, θα έχει αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες για όλα τα τμήματα, για όλους τους μαθητές.

Πέρσι είχε νομοθετηθεί η μείωση των ωρών παράλληλης στήριξης, με αποτέλεσμα 2 και 3 παιδιά να μοιράζονται έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης.

Ολοι αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (Χίου 16-18, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο).

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Δεν θα περάσει!



Το Δ.Σ.