Ads 468x60px

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2022


Είμαστε δίπλα στον Σαϊντού κι όλους τους Σαϊντού του κόσμου!

Ο Σαϊντού, ένα θαρραλέο παιδί που γεννήθηκε στη Γουινέα, πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, σώθηκε από πνιγμό και τελικά κατέληξε στη χώρα μας. Είναι ένα προσφυγόπουλο που κινδύνευε στη γενέτηρά του, ήταν θύμα κακοποίησης και εκμετάλλευσης και βρήκε τελικά το κουράγιο να κάνει το επικίνδυνο κι αβέβαιο ταξίδι ώστε να ξεφύγει από τον εφιάλτη που ζούσε καθημερινά.

Ο Σαϊντού είναι ένα παιδί που έχει ενταχθεί στην κοινωνία μας, ένας άριστος μαθητής, ένας καλός φίλος. Είναι ένας άνθρωπος που είχε την τύχη να βρει την μεγάλη αγκαλιά των συνανθρώπων του και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, να αποκτήσει φίλους και να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μόλις έγινε 18 χρονών, βάσει του νέου μεταναστευτικού νόμου, εκδόθηκε πρωτόδικα απορριπτική απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δηλαδή, η αρμόδια Αρχή αρνήθηκε να αποδώσει στον Σαϊντού την ιδιότητα του πρόσφυγα.

Η απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την παροχή ασύλου στον Σαϊντού αναμένεται σε δέκα μέρες. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαϊντού κινδυνεύει να βρεθεί κρατούμενος, για απροσδιόριστο διάστημα και τελικά να απελαθεί.
Είμαστε δίπλα στον Σαϊντού κι όλους τους Σαϊντού του κόσμου, που παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωη! Γιατί η ζωή του Σαϊντού Καμαρά κινδυνεύει σοβαρά αν γυρίσει στη Γουινέα.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους, τους συμμαθητές και τους γονείς τους και απαιτούμε:

Να αποδοθεί στον Σαϊντού Καμαρά Άσυλο (Διεθνής Προστασία). Να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Να εγκριθεί η αίτησή του και να παραμείνει στη χώρα μας.


Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα να φοιτούν σε δημόσια σχολεία όλα τα παιδιά μεταναστών/προσφύγων και όσα ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.


Στηρίζουμε το δικαίωμα κάθε πρόσφυγα ή μετανάσταση να ζει και να εργάζεται νόμιμα στη χώρα μας.


ΤΟ Δ.Σ.