Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Επιστολή για την Επισκευή του προαύλιου χώρου του Σχολείου μας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com


Προς: Γραφείο Δημάρχου Αθηναίων,

Διεύθυνση Παιδικής ηλικίας, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης

Κοινοποίηση: Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου

Διεύθυνση 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας


ΘΕΜΑ: Επισκευή προαύλιου χώρου του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Σας ενημερώνουμε για την κατάσταση του προαύλιου χώρου του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Άνω Πετράλωνα και ζητάμε τις κατάλληλες επισκευές και παρεμβάσεις.

Το σχολείο μας, ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της περιοχής και του Δήμου Αθηναίων, στεγάζει αυτή τη στιγμή 300 παιδιά, καθώς και δύο τμήματα προνηπίου από το γειτονικό μας νήπιο. Το προαύλιο έχει ένα εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο δάπεδο για τη σωματική ασφάλεια των παιδιών μας. Πρόκειται για πολύ παλιό και φθαρμένο από τα χρόνια και τη χρήση προαύλιο, καθώς δεν έχει γίνει ποτέ κάποια συντήρηση σε αυτό.

Επιπροσθέτως, έπειτα από κάποιες εργασίες στο σχολικό κτήριο, με ευθύνη του Δήμου, η κατάσταση χειροτέρεψε κι ενώ δόθηκαν προφορικά υποσχέσεις για αποκατάσταση, δεν έχουν τηρηθεί μέχρι στιγμής. Έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες “παγίδες”, οι οποίες καθιστούν το σχολικό περιβάλλον επισφαλές για τους μικρούς μαθητές και μια τεράστια πηγή άγχους για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, το σχολείο μας βρίσκεται στον κεντρικότερο δρόμο των Άνω Πετραλώνων, την οδό Θεσσαλονίκης έναντι του ηλεκτρικού σταθμού. Το σχολείο μας θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα σχολείου και για αυτόν το λόγο, καθώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, δημιουργώντας εντυπώσεις και για την εκάστοτε δημοτική Αρχή.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 76ου Δημοτικού Σχολείου ζητάμε από την δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαταστήσει τις φθορές του προαυλίου και να διαφυλάξει την σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών. Το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας και δεν μπορεί να αποτελεί πηγή φόβου και άγχους.


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            ΜΑΡΙΑ – ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΥ                                                        ΕΛΕΝΗ ΜΑΪΛΗ